Automation projecten

CP-A voelt zich thuis in de wereld van automatisering en verzorgt de gehele cyclus van functionele analyse, het ontwerpen van schema’s, programmeren van PLC’s en SCADA-systemen en communicatie met andere systemen. De kracht van CP-A ligt in onze toewijding en betrokkenheid voor onze collega’s en klanten. Met vaste partners voor elektriciteitswerken en kastenbouw is CP-A expert in automatisatie binnen de hoogtechnologische industriën. CP-A biedt complete projectondersteuning aan met een team van meer dan 20 engineers. Zo borgt CP-A continuïteit en kwaliteit tijdens opdrachten met maximale klanttevredenheid als ultieme doelstelling.

SCADA

Het visualiseren van industriële installaties en processen op machine niveau wordt gedaan met behulp van de SCADA software. Hiervoor gebruikt CP-A onder andere het Cimplicity pakket van GE als standaard wat een krachtige SCADA-oplossing is die in staat is om lijnsturingen te monitoren en aan te sturen. Deze oplossing biedt volledige functionaliteit voor parametrering, gebruikersbeheer, alarmeren en historisch verzamelen van data. Naast Cimplicity hanteert CP-A Energy Monitoring wat een cloudgebaseerde oplossing is die energiestromen in kaart brengt.

Control

Onze standaard automatisatie oplossingen maakt gebruik van controllers, die geïntegreerd worden in verschillende toepassingsgebieden, zoals safety, drive- & servo control, robotics en visualisatie. De basisexpertise van CP-A zit in GE-controllers voor complexere lijnsturingen in de staalindustrie of mijnbouw. Deze zeer performante systemen kunnen interfacen met bijna elk bussysteem en zorgen voor een gegarandeerde performantie in de meest uitdagende toepassingen. Naast GE gebruikt zijn controllers van Siemens & Allen-Bradley een basisexpertise bij alle engineers.

Field

De Servo-producten (Siemens – SEW) zijn ontworpen met hoge dynamische prestaties, precisie, compactheid, efficiëntie en robuustheid. De Motion-producten (Siemens – SEW – LV7000) helpen bij het minimaliseren van downtime, het verhogen van de systeembetrouwbaarheid, verbeterde procescontrole en het optimaliseren van de totale geïnstalleerde projectkosten. CP-A biedt software- en serviceoplossingen op het gebied van elektrotechniek, automatisering en mechatronische engineering met Eplan & Autocad.

Interesse in een samenwerking?

Control & Protection Automation is al meer dan 45 jaar actief als professionele systeemintegrator binnen industriële elektrische automatisatie.

Specialisaties

Al sinds het ontstaan van CP-A werkt het bedrijf samen met GE Power, onderdeel van GE Vernova,  zowel als leverancier en als projectondersteuning. Sindsdien zijn er tal van tal van projecten gerealiseerd binnen staalfabrieken zowel nationaal als internationaal.

Bekijk de projecten

Case

29 november 2022

Fanuc Europe, SCHUNK – Hand in hand for tomorrow

Custom made material handling of moeilijke taaktoepassingen?

Lees meer

Partners

Werk met ons mee!

Betrokkenheid en ontwikkeling staan centraal binnen CP-A. Hou je van complexe technische uitdagingen of verkies je liever een ondersteunende rol? CP-A groeit samen met en door jou.