Cases08 juni 2022

Modernisatie gelijkstroomaandrijvingen kniplijn L2150

ArcelorMittal ESP
Twee-Molensstraat 8, 2440 Geel, België

2022

ArcelorMittal ESP in Geel maakt deel uit van de Downstream Solutions van deze internationale staalgigant. Hun kniplijn L2150 snijdt coilmateriaal met een dikte van 2 mm tot 16 mm in plaatmateriaal met een maximale lengte van 12 meter en een breedte van 2,15 meter.

Om de continuïteit van hun belangrijkste lijn te waarborgen, was een noodzakelijke vervanging van de DC-aandrijvingen aan de orde. De verouderde ABB-aandrijvingen, met meer dan 20 jaar op de teller, verhoogden enorm het risico op een onvoorziene lange stilstand. CPA Next heeft gezorgd voor de volledige vervanging van deze drives door recente gelijkstroomaandrijvingen van Siemens.

Het was functioneel een uitdaging vanwege de stroefheid van het materiaal, dat de nodige reactiekrachten met zich meebrengt. Een correct afgestelde trekregeling van de afwikkelaar is essentieel om de juiste kwaliteit te garanderen. Daarnaast is het essentieel dat, indien er zich toch problemen voordoen, de juiste diagnose snel kan worden gesteld. Door de nodige foutmeldingen rechtstreeks vanuit de drive op het operatorscherm te tonen, kan men gerichter ingrijpen bij onvoorziene stilstanden.

Bij zulke projecten zijn twee zaken van uitermate belang: het behoud (of verbetering) van de eerdere functionaliteit en het leveren van een hoge betrouwbaarheid voor de komende decennia. Een te verwachten leeftijd van 25 à 30 jaar is absoluut geen uitzondering. Het is een kleine investering om de productiezekerheid voor de komende jaren te garanderen.

Vorig bericht

Cases

29 november 2022

Fanuc Europe, SCHUNK – Hand in hand for tomorrow
CTA image

Interesse in een samenwerking?

Control & Protection Automation is al meer dan 30 jaar actief als professioneel systeem integrator voor industriële elektrische automatisering en IT-projecten.